Podem recuperar una PAELLA OXIDADA?

Podem recuperar una PAELLA OXIDADA?

Si no t’ha passat ja, és fàcil que t’ocòrrega! Després d’una bona Paella en família o amb amics, sempre arriba l’esperada sobretaula plena d’alegria, xarreta i germanor… entre baixatius varis, *gin-*tonics i licor d’arròs… però la paella segueix sense fregar-se, i conforme va passant la vesprada, dóna més peresa… I al final, del “demà ho faré”, han passat diversos dies (que ni et recordaves del calder…) i com almenys, el vas posar en remull, aquest s’ ha oxidat i el tiraries al fem… però, què es pot fer? Doncs recuperar-ho!… Ací les pautes a seguir:

1r) Amb una espàtula metàl·lica de pintor, eliminar amb paciència l’òxid que es puga.

2n) Humitejar, ruixar amb un netejador (detergent potent per a paelles i casseroles) i  impregnar amb detall tota la superfície de la paella. I deixar que actue uns minuts.

3r) Amb un fregall metàl·lic d’acer inoxidable, fregar enèrgicament fins que desaparega tot l’òxid, i esbandir adequadament.

4t) Ruixar amb un detergent rentavaixella de qualitat, un poc d’aigua i fregar tot a consciència (amb un fregall de llana verda resistent) i esbandir.

5é) Assecar la paella amb paper de cuina, enèrgica, ràpida i acuradament, sense deixar restes per cap lloc.

6é) Per a acabar, escampar amb paper de cuina unes gotes d’oli alimentari, per a protegir-la de l’oxidació durant l’emmagatzematge. L’oli ha d’impregnar tot l’acer, sense que hi haja sobrant, fins a enlluernar tot el metall.

I si t’enxampa en la muntanya i no tens a mà un detergent potent per a paelles? Perquè el truc de l’àvia és substituir-lo en el pas 2, per terra onerosa humitejada, i seguir tal qual, la resta d’indicacions.

Ah!, i no t’oblides, que quan tornes a utilitzar la paella o paellera (la diuen així en algunes regions fora de València), sempre cal fregar-la abans.

Article redactat per Juan Carlos GALBIS -Mestre de mestres arrossers-, José ZAFRA, -apassionat dels arrossos- i Juan Valero -Gerent d’ARRÒS TARTANA-.

Sembrem #culturadearroz

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *