Vols aconseguir un arròs saborós en la Paella?

Vols aconseguir un arròs saborós en la Paella?

Des de molts anys arrere, hem anat heretant diferents pautes per a cuinar una bona Paella. I no hi ha molts secrets, la veritat. És qüestió d’haver escoltat i haver-nos deixat ensenyar pels nostres avantpassats per a poder fer-les “com Déu mana!”; i entre les seues indicacions, hui parlarem d’una de les més importants.

Un diumenge de Paella a casa, cuinant per a la família o els amics… quan no t’ha eixit bona la Paella, de segur que t’has resignat i t’has fet preguntes… “l’arròs no està molt enllà, li falta sabor, sal o alguna cosa…, però si m’he gastat una dinerada en carn i verdura!, no ho entenc, en què he fallat? Si cuine la Paella com s’ha fet tota la vida…” i tants pensaments que et venen al cap, que t’entren ganes que arribe el següent diumenge per a remeiar-lo.

Doncs només si una d’aqueixes antigues àvies guisanderes o ranxers de l’Albufera alçara el cap i vera com fem la Paella, ens xisclaria alguna cosa així com “xeee, així no pot valdre res!!, però quin desastre!!, com t’atreveixes a fer-ho així!!” I en preguntar-li per què, amb sorna de gran experiència en cuina casolana diria “però si no té sabor, ni color… així com te va a eixir bona la paella!! has fregit bé la carn?? li vares tirar bona cosa d’oli?? Com te va a eixir de categoria!!”

Per a aconseguir un arròs saborós en la Paella, cal torrar molt bé les carns per fóra; com diria un gran amic: sense pressa, poquet a poquet i amb bona lletra, utilitzant un bon oli d’oliva. Eixe socarradet o caramel·lització de la superfície de les carns, gràcies als sucres que té, transmetrà al caldo -durant la seua cocció a foc lent d’uns 20 min.- tots els seus sabors. Els trossos de carn, tallats en peces xicotetes, ajudaran a tindre major superfície de caramel·lització en contacte amb l’aigua, i a millorar la transmissió de sabors al caldo, que és garantia d’un arròs saborós en la Paella.

Article redactat per Juan Carlos GALBIS -Mestre de mestres arrossers-, José ZAFRA, -apassionat dels arrossos- i Juan Valero -Gerent d’ARRÒS TARTANA-.

Sembrem #*culturadearroz

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *